Dit prachtexemplaar wordt op moderne wijze gevinifieerd. De
druiven worden volledig met de hand geoogst en vervolgens geplet. Hierop volgt
een fermentatie in kleine roestvrijstalen tanks met 20 procent hele trossen,
gevolgd door een maceratie voor de duur van drie dagen. Na de malolactische
gisting rijpt de wijn acht maanden in eikenhouten vaten.
Alles begint met de geur, dit is zo enorm lekker. Je ruikt
veel donker fruit, pruimen, bosbessen en moerbeien vormen een sensationeel
smaakpallet. Daarnaast is er een aangename kruidigheid, typerend voor wijnen
uit Portugal, aanwezig.. Het fruit knalt door je smaakpapillen heen en de
kruidigheid voel je duidelijk op je tong aanwezig. De smaak wordt nootachtig en
je proeft het bittere van chocolade achter op de tong, kortom laat je verrassen
door deze topper.
Type: Rode wijn
Druif: Alicante Bouschet
Alc: 14,5%
Te drinken bij:
Gegrilde gerechten, rundsvlees, gekruide kipgerechten en heerlijk bij BBQ.