Carménère

De Carménère, de trots van Chili. Voor deze wijn is er een speciale wijngaard geselecteerd in Valle del Rapel, 200 km ten zuiden van de hoofdstad Santiago.

De diepe leemachtige bodems van de Valle del Rapel zorgen voor geconcentreerde en krachtige Carmenere druiven. Hoewel de druiven voor de Escudo Rojo Carmenere exclusief met de hand worden geplukt in de Valle del Rapel, worden ze voor verdere verwerking naar de Bodega Baron Philippe de Rothschild in de Maipo Vallei gebracht. Na vinificatie rijpt de nog jonge wijn daar gedurende ten minste zes tot acht maanden in eiken vaten voor rijping. Dat geeft hem zijn volle en zachte karakter.

Deze Carménère, naar een hoger level gebracht door de wijnmakers van Escudo Rojo heeft toetsen van zwart fruit en een dosis cacao, zoete kruiden, vanille en toffee. Laat je de wijn goed walsen in je glas dan geeft hij nog meer geuren van onder andere pruimen en cassis fruit. Mooie zijde zachte smaken van kersen, bessen en bramen en uiteraard koffie, mokka en kruiden. 

Type: Rode wijn 

 Druif: Carménère 

 Alc: 14%

Producent: Escudo Rojo

Te drinken bij: Fantastische wijn om in de herfst of winter bij een goed stuk rood vlees te drinken. Prima metgezel ook bij harde of oude kazen. 

14,50 €