De druiven werden geoogst voor zonsopgang om het risico op oxidatie te voorkomen. De hand geplukte druiven werden geplet en gedurende 8u samen gelaten met de schil om zo nog meer prachtige aroma's te bekomen. In de neus ontdekken we prachtige fruitgeuren en de minerale afdronk weerspiegelt de zachte zeebries die overdag door de wijnstokken blaast.
Shotje Boem Boem is een 'Iconic Herbal Aromatic Wodka' naar de hand van niemand minder dan Patrick Goots, ook wel gekend als Patje Boem Boem. Patrick was een topspits in de Belgische eerste klasse. Hij scoorde 158 goals in de Belgische eerste klasse en werd meermaals topscorer in tweede en derde klasse. Zijn hard rock looks (lange haren en een…
De naam verwijst naar de ligging van het wijngoed Zilver Cruys, bij Steenstraete, deelgemeente van Ieper. Deze hemelse wijn is een kruising tussen een volbloed Chardonnay, gemaakt volgens de Methode Traditionel en 2 uitgeselecteerde hopsoorten van de hopboerderij Desmyer te Poperinge. Hij biedt u de sensatie van een frisse en fruitige schuimwijn, geeft u ook de neus van onze wereldvermaarde…
Zoals een symfonie meestal ook uit 4 delen bestaat is deze absolute topper ook een blend van 4 druiven. Aroma’s van donkere bosbessen, melkchocolade en mediterraan kruidenmengsel. Interessante wisselwerking tussen fruit, zout en tannine. Een lange afdronk maakt het geheel compleet. Deze Symphonia Rosso kan zich gemakkelijk meten met de beste Bordeauxs en moet zeker niet onderdoen.
De druiven voor Escudo Rojo Syrah groeien op de mooiste plekjes in wijngebied Maipo Valley, een van de mooiste wijngebieden van Chili. Na een handmatige oogst worden de Syrah druiven vergist. De manier van vergisten en wijn maken, is bijna hetzelfde zoals Baron Philippe de Rothschild het ooit deed in Bordeaux. De wijn wordt zes tot acht maanden gerijpt in…
De Rioja druif vond zijn thuis in Olivedale met zijn unieke Mediterrane zomers en koelere nachten. Heeft 18 maanden gerijpt in Franse eiken vaten voor een superieure structuur. Aroma's van heerlijke zachte kruiden, aangebrande marshmallow en vanille, deze Tempranillo raden wij aan met rijke maaltijden met rood vlees. Topper!
Terre More wordt voornamelijk geproduceerd van Cabernet Sauvignon-druiven en kleine toevoegingen van Cabernet Franc-, Merlot- en Syrah-druiven, die alleen met de hand worden geoogst. Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. Na malolactische gisting rijpt de wijn 12 maanden in gebruikte houten vaten, voordat hij wordt gebotteld. Deze Toscaanse topper heeft een intense en schitterende robijnrode kleur. De…
Deze krachtige gin, met de voornaam van de meester-distillateur op het etiket wordt op ambachtelijke wijze en met veel passie gedistilleerd. De neus is overduidelijk jeneverbes. In de mond ontploft een krachtig pallet aroma’s. De gagel geeft een intense afdronk en de rozemarijn en bergthee zorgen voor zoete accenten. De kardemom en bergamot geven dan weer de fruitige toets.
Deze Touriga Nacional, de trots onder de rode wijnen uit Portugal wordt gekenmerkt door scherpe bloemige notities in de neus en complexe bessensmaken. De wijn biedt een stevig karakter met veel diepgang, met een interessante frisheid. Je waant je in de Douro vallei door de intense en levendige afdronk. Een waar genoegen om deze trots nu al te drinken maar…
De druiven worden van de stelen gescheiden en nadien zacht geperst. Tijdens de maceratie en de gisting daalt de mosttemperatatuur gedurende 12 uur tot 4°C om te decanteren. Gisting begint bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 16°C in RVS tanks. Deze Vermentino heeft een strogele kleur met subtiele groene accenten. Het bouquet is intens met delicate tonen van citrus en…
De Cameo Vermouth nr. 11 (Spaanse wijn versterkt met op alcohol gemacereerde kruiden), wordt op ambachtelijke wijze en met enorm veel passie gemaakt bij Sterkstokers in de Antwerpse Kempen door meester distilleerder Thomas. We gebruikten onder andere sinas, tormentil (een plant uit de rozenfamilie), kruidnagel en bergalsem en andere bijzondere kruiden. Ervaar de passie van puur vakmanschap.