100% Chenin Blanc afkomstig van een bijna 40 jaar oude wijngaard, aan de voet van de Helderberg (ongeveer 50km van Kaapstad). Deze mooie goudkleurige en volle wijn biedt een grote rijkdom in het gehemelte met zijn aroma's van gekookte appel, meloen en kruiden. Men kan ook hints van honing en karamel ondervinden. Deze wijn heeft 9 maand houtopvoeding gehad in…
Een van de allereerste Rhône-stijl blends in Zuid-Afrika. Deze elegante Rhône-melange toont de stijl van de oude wereld met fruit uit de nieuwe wereld, waarbij Grenache zorgt voor een rustieke ondertoon, de Syrah voegt dan weer kruidigheid toe (nootmuskaat, zwarte olijf) en de vlezige aroma’s van de Mourvèdre. Evenwichtige wijn met zacht geïntegreerde tannines. Gefermenteerd in open tanks waarbij bij…
Deze heerlijk fruitige Rieslingwijn met een prima gebalanceerde zoetheid-zuurgraad en een minerale leisteen-noot past bij vele gelegenheden, kortom inschenken en genieten.
Late geoogste Riesling druiven, de fermentatie is vroegtijdig gestopt en de wijn behoudt zo een hoger restsuikergehalte met een lager alcoholgehalte. Het restzoet zorgt voor de ultieme zoet-zuur balans en een harmonieus mondgevoel. Honing, limoen en pompelmoes in de neus met een lange, sappige afdronk die door zijn zuren niet vervelend aanvoelt.
Fris, licht en jeugdig, zo presenteren wij deze parel, de basiskwaliteit van Riesling is op een hoger niveau getild. Voor elk moment een fantastische metgezel, kortom een betaalbare topwijn.
De druiven werden met de hand geoogst bij het ochtendgloren en met de hand gesorteerd, geplet en geperst. Tijdens de fermentatie werd het sap van deze 3 componenten gescheiden gehouden. Na de gisting werden ze samengevoegd en 3 maanden later gebotteld tot een fantastische en fruitige wijn.
Late druivenoogst (begin oktober). Voor de productie van onze rosé gebruiken wordt gebruik gemaakt van de eerste Nebbiolo-druiven die worden geoogst. Hierna worden ze naar de kelder gebracht waar ze een nacht rusten, de volgende dag laten we de druiven maximaal 2 à 3 weken. Hierna worden de schillen verwijderd en laten ze de most de hele winter in de…
Deze roséwijn is kersenrood van kleur met een neus van cassis, rood fruit en rood snoepjes fruit. In de mond is veel sappigheid met een mooie frisheid.
Lekker zacht drinkende wijn met een mooie fruitige afdronk en prachtige toetsen van fruit in de mond. Deze rosé wordt gemaakt van de Spätburgunder die lang heeft kunnen rijpen aan de oevers van de Moezel zodat er fantastische aroma's aanwezig zijn die veel liefhebbers een plezier kunnen doen.
Late druivenoogst (begin oktober). Na de oogst begint de vinificatie onmiddellijk met de eerste alcoholische gisting die plaatsvindt bij een gecontroleerde temperatuur. Na 10 dagen worden de schillen verwijderd, de schillen worden terug naar de wijngaard gebracht om de velden te bemesten. Hierna volgt de tweede gisting die een maand duurt en die spontaan begint door simpelweg de kelder te…
Deze 10 jaar oude Porto is licht granaatrood van kleur. Intense geuren van rozijnen, rijpe vijgen, karamel, noten en eikenhout. In de afdronk smaken van honing en vanille. Een hemelse zoete verwennerij, een topper in zijn gamma.
Deze 10 jaar oude Porto is licht granaatrood van kleur. Intense geuren van rozijnen, rijpe vijgen, karamel, noten en eikenhout. In de afdronk smaken van honing en vanille. Een hemelse zoete verwennerij, een topper in zijn gamma.