Sterkstokers Distilleries – België

 

 

Overgrootvader Driek Cuyvers -“Den Driek”- was een bekende liftman in de koolmijn van Zonhoven. Tijdens de Duitse bezetting in Wereldoorlog II was het illegaal stoken een welgekomen bijverdienste voor het grote gezin Cuyvers. Grootvader Antoon was als kopersmid leverancier voor vele stookketels in de buurt. Hij werd net voor de bevrijding nog beboet door de Duitse bezetter voor het illegaal bezit en gebruik van een stookketel.

Telg Thomas Cuyvers begon 60 jaar later te experimenteren. Als specialist in gist voor de bakkerij was het een uitdaging om met dezelfde gist ook te experimenteren met fermentatie van bier, wijn en distillaten. Het is immers dezelfde tarwe die met levende gist de smaak geeft aan lekker brood of aan sterke drank.

De eerste producten waren vooral likeuren en elixirs, geïnspireerd op klassieke desserten zoals Suzette, frangipane & honingkoek. Eerst werden deze likeuren enkel voor vrienden en kennissen gemaakt. Al snel bleek er een bescheiden vraag te zijn en in 2011 werd alles in orde gebracht voor een eerste officiële verkoop.

In het voorjaar van 2017 veranderde “Taxandria Elixirs en Distillaten” in Sterkstokers Distilleries

Sterkstokers kent een sterke groei. Ons meesterschap, onze kleinschaligheid en passie drijft ons om steeds te vernieuwen en beter te worden. We houden ervan om onszelf uit te dagen en de eerste stappen naar export zijn gezet.

 

Vol passie en lekkers, is elke fles uw Local Happiness..