Nebbiolo DOC 2017

Late druivenoogst (begin oktober). Na de oogst begint onmiddellijk de vinificatie bij een gecontroleerde temperatuur.

Na 10 dagen worden de schillen verwijderd, de schillen worden terug naar de wijngaard gebracht om de velden te bemesten. Hierna volgt de tweede gisting die een maand duurt en die spontaan begint door simpelweg de kelder te verwarmen.

Aan het einde wordt de wijn gezuiverd. Er wordt gebruikt gemaakt van decanteren, dus de wijn van de ene tank naar de andere overbrengen en verwijderen van de onzuiverheden die zich op de bodem nestelen. Om deze reden heeft Fontechiara terecht de certificering van veganistische wijn verkregen.

Daarna rijpt Nebbiolo twee jaar in Franse eikenhouten vaten (550L) en Barrique (225L). Na twee jaar nemen we ongeveer 80% van het grote vat en 20% van de barriques (hier is de houtachtige geur veel meer uitgesproken) van dezelfde blend en dezelfde vintage.

We filteren de wijn met kartonnen filters voor de laatste stap het bottelen.

Deze wijn betekent een glas vol Piemontese power: rood fruit, fraai versmolten met houttonen, een vleugje leer, chocolade en pittige zwarte peper. Zeg daar maar eens nee tegen.

Type: Rode wijn 

 Druif: Nebbiolo 

 Alc: 13,50%

Producent: Fontechiara

Te drinken bij: Het past goed bij stevig rood vlees, gebraad, wildstoofpotjes en oude kazen

18,50 €