Likeurstokerij De Klok – België

 

 

Er was eens… vader Raoul Galle.

In volle oorlogstijd (1942) werkte vader Raoul Galle bij een bierhandelaar die voor een likeurstokerij uit Zele de jenever “De Klok” verdeelde. Wellicht werden er in de rozenstreek rond Wetteren toentertijd flink wat “stoopkes” gekieperd om het verdriet van de Duitse bezetting door te spoelen.

Wat er ook van zij, Raoul zette thuis een na-de-uren-commerce op en vrij vlug kreeg hij de naam likeurstoker te zijn. In werkelijkheid versneed hij enkel de aangekochte alcohol met siropen, essences en kruiden tot hij een eigen assortiment van om en bij de dertig smaakvarianten bekwam.

Kort daarop nam vader Galle wijn, porto en andere dranken in zijn gamma op en baatte hij de zaak op zelfstandige basis verder uit.

Toen vader in 1985 overleed nam zijn jongste zoon Dirk de zaak over. Al vlug kende hij reuze succes met zijn advocaat op grootmoeders wijze, krieken op jenever en met zijn huisgemaakte citroenjenever.

Sinds oktober 2005 heeft het familiebedrijf het ouderlijke huis verlaten, om zich te vestigen in splinternieuwe gebouwen een 100 meter verder, aan de overkant van de straat. Daar heeft men niet alleen veel meer ruimte, maar is men ook ruimschoots voorzien op het ontvangen van groepen voor bedrijfsbezoeken met degustaties.

Momenteel zit de derde generatie, Jonas Galle ook al deels in het familiebedrijf, zodat de voortzetting van “De Klok” verzekerd is.

Als ambachtelijk familiebedrijf zweren wij bij De Klok trouw aan onze waarden van weleer.

Bij ons worden onze producten nog vervaardigd zoals 67 jaar geleden. Hier geen poedereieren of voorgescheiden eieren in plastiekverpakking, geen kleurstoffen, geen dikmiddelen of zetmeel om de verkoop te forceren, geen smaakversterkers.

 

Kwaliteit staat voor alles!!